Eräpaita – kotimaista villaa

Muhoksen Villan neuleet ovat Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita.

Avainlipputuote

 

 

 

Muhoksen Villan Eräpaita on klassikkotuote vuodelta 1955.

  • Eräpaita neulotaan Suomessa kehrätystä 100 % karstavillalangasta.
  • Eräpaita on lämmin ja monikäyttöinen neulevaate.
  • Eräpaita on käsinpestävä.
  • Kokovalikoima: 48 – 64.
  • Värit: tummanharmaa, vaaleanharmaa ja kirkkaan punainen

 

Tuotetta ei ole varastossa eikä myytävänä.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

KARSTAVILLA

Karstavillalankaan käytetään lyhyempiä, paksumpia ja karkeampia kuituja kuin kampavillaan. Koska kuidut ovat lyhyempiä, langassa on kuidun päitä enemmän kuin pitemmistä kuiduista tehdyssä langassa ja tästä syystä lanka on pörröisempää kuin kampalanka. Karstavillatuotteet vaativat käsin pesun. Perinteinen väri karstavillatuotteissa on luonnonharmaa, mutta myös värejä löytyy. Karstavillalanka ei ole koinsuojattua.

Muhoksen villa_erapaita

HOITO-OHJEET

Villatuotetta ei tule pestä yli 40 ºC:ssa ja kovaa mekaanista muokkausta tulisi välttää. Pesuaineena pitäisi käyttää erityisiä villan pesuaineita. Pesua ei kuitenkaan aina tarvita vaan villatuote kannattaa viedä ulos tuulettumaan, jolloin tuotteesta poistuu epäpuhtauksia ja hajuja. Villatuote kannattaa pestä vain, kun siihen on tullut tahroja ja mielellään mahdollisimman pian likaantumisen jälkeen, sillä monilla tahroilla on taipumus kiinnittyä kuituun lujasti. Konepestävän tuotteen voi laittaa koneeseen villapesuohjelmaan. Käsin pestessä vettä tulee olla runsaasti ja veden lämpötilan pitäisi koko ajan pysyä samana vanumisen estämiseksi. Villatuotetta ei saa liottaa vaan se on puristeltava puhtaaksi mahdollisimman pian. Hankaamista ja voimakasta vääntöä pitää välttää. Yleensä villan voi lingota kevyesti tai puristella vettä pois froteepyyhkeen välissä. Näin esim. neule kuivuu nopeammin. Villatuotetta ei saa rumpukuivata eikä kuivata suorassa auringonvalossa. Pesun jälkeen villaneule kuositellaan ja kuivataan mielellään vaakatasossa venymisen estämiseksi. Villatuotteen viimeistely tulisi tehdä nurjalta puolelta kostean liinan avulla korkeintaan 150 ºC:ssa tai höyryraudalla.

Puhtaat villatuotteet tulisi säilyttää laskostettuna hyllylle kuivassa ja viileässä tilassa. Vaateripustimella säilytettäessä neulos venyy helposti, joten suositellaan mieluummin säilytystä tasolla. Jos on epäilys koista, voi käyttää esim. setripuusta valmistettuja koinkarkotteita.

Lisätiedot

Paino 1,0 kg (kilogramma)
Koko

48, 50, 52, 54, 56, 58

Väri

Tummanharmaa, Vaaleanharmaa, Kirkkaanpunainen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eräpaita – kotimaista villaa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *